Blog

5 fura kávé, amit meg kell kóstolnod

Ha igazi kávérajongó vagy, akkor vagy soha nem térsz el a kedvenc kávédtól, vagy épp ellenkezőleg: minden újdonágra, ízre nyitott vagy bármilyen vad, őrült vagy különleges is az. Mindkettőre megvan a lehetőséged, hiszen a kávé alapízét már évszázadok óta ismerjük: viszont éppen emiatt azt is tudjuk, hogyan tudsz eltérni tőle. Íme 5 rendkívül fura ízesítésű kávé, olyan, amelyeket csak a legbátrabbak kóstolnak meg.

Izgalmas ízek

Képzeld el, hogy holnap reggel szinte bármilyen ízű kávét megpróbálhatnál (persze a megszokotton kívül). Vajon milyen ízt választanál? Édeset? Sósat? Vagy valamilyen extrém különlegeset? Lenne valamilyen alapja a döntésednek és alkohollal próbálnád ki, netán egy izgalmas frissítő gyümölccsel? Hidegen innád vagy melegen?
Kár, hogy ezt a cikket nem úgy olvasod, hogy közben melletted van a kávé, amiről írunk, mert kíváncsiak lennénk, hogy ízlene neked. Addig is néhány különös kávé és ízesítésük.

A Jack Daniels kávé

Óhh, máris látjuk, hogy kicsit csalódott vagy, mert ennél azért kicsit izgalmasabbra számítottál, hiszen bárki tud JD-t önteni a kávéja mellé, igaz? Csakhogy ennek a kávénak van egy különlegessége: egyáltalán nem tartalmaz alkoholt, csak JD aromát. Az élvezeti értéke ugyanaz, olyan lesz, mint egy whiskey-s kávé, de megiszod, és akár elmehetsz dolgozni is.

A proteines kávé

A proteines kávé is éppen azt adja, amire a nevéből következtetsz. 80 milligramm koffein, mellé egy kevéske protein: nem csak a testedet, hanem a lelkedet is felpörgeti. A kora reggeli edzésekhez ez a kávé abszolút kötelező, segít abban, hogy kiváló edzésmunkát végezz az edzőteremben.

Star Wars-os kávé

Nehéz elképzelni éppen Darth Wader-ről, hogy a sisakját lekapva valahogyan kávét iszogasson, miközben vigyázó tekintetét a rohamosztagosokon pihenteti. A Darth Vader saját márkája kézzel pörkölt (talán rohamosztagosok csinálták éjjel?) és hivatalosan is létező kávé. Az az igazság, hogy semmilyen különösebb íze sincsen, itt igazából a brandet fizeted meg és azt, milyen szuper a csomagolása és izgalmas a neve.

Death Wish Coffee

Nem mertük lefordítani mert olyan morbid. De tény, hogy van ilyen kávé a különlegessége pedig az, hogy elképesztően sok a koffein benne: majdnem háromszor annyi, mint egy átlagos kávéban. Igazából ez a kávé arra jó, hogy valóban fent maradj tőle egész éjjel. Az íze viszont vacak. Keserű, erős pörkölésű és vad. Mindegy, a célnak megfelel, sok cukorral szokták inni, hátha jobb lesz.

Wake the fck off coffee

Ahogy a neve is mutatja, extra erős és nagy koffeintartalmú kávé. Brazíliai és Costa Rica-i kávéval együtt keverve, kézműves pörköléssel és őrléssel készül New Orleansban, az USA-ban. Rendkívül erős, és eléggé vad íze van ahhoz, hogy mindenképpen fellazítsd tejjel, különben nem csak ma, hanem a hét minden napján felkelsz hamar: azért, hogy nehogy kelljen belőle innod.
Természetesen folytathattuk volna a sort az almás kávéval, a csokis banánossal, és még néhány különlegességgel, de szerintünk a fenti 5 a legjobb, legizgalmasabb és talán a legkülönlegesebb kávé.
Nekünk is vannak szenzációsan finom kávéink, kattints.

Vélemény, hozzászólás?