Blog

5 teljesen őrült kávézónév

Ha szereted a kávét, lehet, hogy előbb utóbb eszedbe jut, hogy nyitsz egy igazán izgalmas, különleges kávézót. Nem lesz könnyű, de a rengeteg engedély, beszállítói tárgyalás, helykeresés után egy izgalmas kihívással találod magad szembe: mi legyen a kávézód neve (és miért éppen az). Mások is jártak így, inspirálásnak megosztjuk az 5 legfurább kávézónevet és a sztorit mögötte.

Lemonjellos Coffee
A kávézó ami dacból (nem zaccból) és egy zeneszám egyik kitalált figurájáról kapta a nevét. A Lemonjello tulajdonosa, Matthew Scott barista versenyző, akinek a színpadi show-ja alatt jellemzően egy punk zeneszám szerepel. “Középiskolás koromban részt vettem egy Habitat for Humanity építkezési kiránduláson, és a vezetők mindenkinek becenevet adtak. Az enyém egy Steve Taylor-dalból származik .

Nem volt túl jó ötlet mert a teljes szövege a dalnak így hangzik: ‘Hívjátok Lemonjellónak, ha hiányzik belőlem egy kis gerinc. ‘ Végül Matthew Scott azért adta ezt a nevet a kávézójának, hogy bizonyítson.

Monogram Coffee
Ha kávézót nyitsz véres vitáid lesznek egy grafikussal, aki azzal fog sarokba szorítani, hogy ő akkor tud majd jó logót tervezni a boltodnak, ha te elmondasz pár kulcsszót. Ilyeneket, hogy „barátságos”, „kedves”, emberközpontú”. Sokszor kérdez a formára a kedvenc színedre. Nem mondjuk azt, hogy bizonyos grafikusokat ez nem inspirálhat, de az esetek 90%-ban csak időhúzás, tudálékosság. Ezt unta meg Jeremy Ho, aki két M betűt tett egymásra és Monogram nevet adta a kávézójának. Döbbenetesen egyszerű és különlegesen sikeres. Szó szerinti értelemben maga a márka egy monogram, amely utal a magashegyi tájakra, ahonnan a Monogram a babokat szerzi be, és egyben tisztelgés a kanadai táj előtt is, amelyet a Monogram otthonának nevez.

Coffee Time
Ez a kávézónév még a kávézótulajnak sem tetszik – túl klisés, mondja, de a történet mindent megvilágít. A kávézó megnyitása előtt mindenkinek volt egy ötlete, mi legyen a kávézó neve. Amikor a tulajnak már majd szétesett a feje, talált egy kávézónév kitaláló applikációt a neten és beleírta a fontos dolgokat. Megkapta a világ legunalmasabb és legklisésebb kávézónevét, de elfogadta. Azóta a Coffee Time üzemel.

Jacu Coffee
Mindannyian hallottunk már a cibetmacska emésztőrendszerén áthaladt kávéról, de itt egy újdonság számunkra: Jacu madárkávé. A Jacu egy Brazíliában őshonos, pulykához hasonló madár. Különlegességük, hogy valamiért ők is előszeretettel falják fel a kávé gyümölcsét, de a kávébabot nem köpik ki. Nem, nem. A kávébabok a madár másik végén jönnek ki, minden keserűségtől megfosztva, és a cibetmacska kicsit trágyaíze nélkül. A Jacu kávé tényleg madárkakis és finom. És igen, valakinek eszébe jutott ezt a nevet adni a kávézójának.

(A neved) kávéshop
Ezt hazánkban is sokszor látjuk. Hogy ez önámítás, egy kevés narcizmus vagy az ötlettelenség teljes sötét kútja, nem tudjuk, de „Józsi Kávézó” vagy a „Christinas Coffee shop” borzasztó, így könnyen bekerülhet a top 5 őrült kávézó ötletbe. Soha ne tégy ilyet.

Megkívántál egy finom kávét? Válassz, holnapra nálad van! https://kavearuhaz.hu/

Vélemény, hozzászólás?