Blog

A kávé új élete: így hasznosíthatod a zaccot (2.rész)

Egy előző cikkünkben már megírtuk, hogy a kávézacc tele van értékes összetevőkkel, nyomelemekkel és ahelyett, hogy a kukában végezné könnyen újrahasznosítható. Íme a cikksorozat második része, ismerd meg mi mindenre tökéletes a kávézacc a háztartásodban! (Meglepően sok mindenre)

Igyál egy kávét!

Egy kedves játékra hívunk (végül is kávékat forgalmazunk). Készíts magadnak egy szuperfinom kávét, aztán a kávéval a kezedben olvasd végig a cikket. Ez nem csak kellemes lesz, hanem mire végigolvasod, addig lesz kihűlt kávézaccod, és máris ki tudod próbálni a technikákat (persze, csak ha akarod). Kezdjük is, íme 5 szenzációs kávázacc-felhasználási trükk.

Szagsemlegesítő

A kávézaccban sok a nitrogén ez szénnel keveredve tökéletes szagsemlegesítő. És hogyan keveredik szénnel? Semmi nem egyszerűbb ennél: rakd ki a levegőre ott a széndioxid és voila. De nem csak levegőt tudod „szagtalanítani”, hanem zárt tereket is: helyezz el egy tál kávézaccot a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban, hogy semlegesítse az erős illatú ételek illatát. Pro tipp: a kávézaccot akár a mosogató mellett is tarthatod és ezzel is megsúrolhatod a kezed, ha ételillatú lesz (de még a fokhagyma és a hagyma illatát is levarázsolja a kezedről)

Tökéletes súroló

A kávézacc súroló hatású, és segíthet eltávolítani a nehezen tisztítható felületekről a lerakódásokat. Antibakteriális és vírusellenes tulajdonságaiknak köszönhetően még a fertőtlenítésben is segíthetnek. Használd őket a mosogató átmosására, főzőedénye polírozására vagy grillsütő tisztítására. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire hatékony. Ráadásul drága súrolószerek helyett ott lesz ingyen kéznél.

Peeling

Oké, hogy a férfiak is értsék: a kávézacc gyönyörű hámlasztó. Ne önmagában használd: egyszerűen keverd össze a kávézaccot egy kis vízzel vagy kókuszolajjal, és dörzsöld le vele a kezeddel közvetlenül az arcodat és a testedet. Ha mézzel is feldobod gyönyörű ajak hámlasztó hatású lesz miközben vérbőséget okoz az ajkaidban. És még nincs vége: a kávézaccban lévő koffein erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek megvédeni a bőrt a napsugárzás okozta károsodástól.

Csökkenti a narancsbőrt

Mielőtt ebbe belemegyünk beszélnünk kell a narancsbőrről. A nők 98%-ának van narancsbőre és nem feltétlenül a popsiján, kialakulhat a cici környékén a hason, sőt akár még más területeken – például a combokon – is. Narancsbőr akkor jelentkezik, amikor a zsírlerakódások átnyomják a bőr alatti kötőszövetet: ha a kávézaccban levő koffeint helyileg alkalmazzuk, segíthet lebontani ezt a zsírt és fokozhatja a terület vérellátását, így csökkentve a narancsbőr megjelenését.

Hajnövesztő

Biztosan észrevetted már, hogy számtalan sampon tartalmaz koffeint. Ez nem véletlen. Emberi és állatkísérletek azt találták, hogy a koffein gyorsítja a véráramlást és a hajnövekedést. Ha szeretnél csodaszép erős és hosszú hajat hajmosás előtt egyszerűen fogj egy marék kávézaccot, és masszírozd be a fejbőrödbe és a hajadba néhány percig. Ezután mosd meg és öblítsd le, ahogyan általában szoktad. Tökéletes lesz a hajad, gyorsan nő és selymes fényessé válik.

És hogy mi a tanulság? Akár van kerted, akár nincs ne borítsd egyből a zaccot a kukába hiszen számtalan csodás felhasználási területe létezik még. Kávéért kattints ide.

Vélemény, hozzászólás?