Blog

Ezért tökéletes karácsonyi ajándék a kávé

Különleges karácsony lesz az idei, mert – a koronavírus miatt – nem biztos, hogy lesz időnk és lehetőségünk arra, hogy „nézelődjünk” sétálgassunk be-betérjünk egy egy üzletbe, inspirálódva találjuk ki, ki és minek örülne karácsonykor. Éppen ezért értékelődnek fel majd a „tuti” receptek, azaz az olyan ajándékok, amivel nem tudsz hibázni. A kávé ilyen. Összegyűjtöttünk 4 érvet, hogy miért tökéletes ajándék karácsonyra a kávé.

83%

Felmérések szerint az emberek 83%-a kávézik. Már ez a magas szám önmagában elég lehetne ahhoz, hogy a kávé jó ajándék legyen, hiszen ez azt jelenti, hogy 100 emberből 83 örül neki, praktikusnak tartja. De nem csak emiatt a 83%-os arány miatt érdemes kávét ajándékozni karácsonyra. Összegyűjtöttünk 4 érvet.

1: Ajándékozz kávéélményt

Ha nem csak kávéban, hanem kávéélményben is gondolkodsz, akkor jó ötlet vásárolni egy finom, különleges, akár egy kicsit drágább kávét is, és mellé egy izgalmas édesítőt (például kandiscukrot, vagy éppen juharszirupot, vagy egy finom mézet) és máris nem csupán egy kávét vettél, hanem egy kávéélményt ajándékoztál. (És ha még egy akár egyedi bögrével is megleped, akkor szinte biztos, hogy tökéletes élményt adtál)

2: Mert túllép a zokni/pia kombón, és nem lesz kínos

Be kell látnunk, hogy nincs kínosabb annál, mint amikor valaki zoknit, sapkát, kesztyűt, vagy egy „finom üveg bort” kap karácsonyra. Ez fantáziátlan és unalmas, te sem örülnél ilyen ajándéknak. Egy kávén – főleg, ha valóban utánanézel, és odafigyelve választasz – látszik az odafigyelés. És nem a szekrény mélyén végzi.

3: Mert biztos, hogy elfogy

Egy kávé biztos, hogy el fog fogyni. Nem úgy mint a Markdárszis póló, a százezredik zokni, a félresikerült borválasztás bora. Ezek egy része az ünnepek után a szekrényben állva várja a sorát, mígnem pár év múlva lesz annyi mersze a megajándékozottnak, hogy végre kidobja.

4: Egy extra válogatás

Tedd a szívedre a kezed: egy különleges kávéválogatásnak te is biztos, hogy örülnél karácsonyra, főleg akkor, ha kapnál hozzá extra kiegészítőket: édesítőket, szirupokat, bármit, amit magadnak nem vettél volna meg. És nem éppen ez a karácsony egyik értelme? Az, hogy olyat kapj, amit nem vettél volna meg magadnak.

Nézz szét a nálunk kapható (akár különleges) kávéink között, és lepd meg őt egy finom kávéval!

Vélemény, hozzászólás?