Blog

Fura dolgok, amiket az emberek a kávéba raknak

A legtöbb ember a reggeli kávéját cukorral és tejjel issza, de vannak ennél sokkal különösebb és akár „meredeknek” is mondható kávé kiegészítők. Összegyűjtöttünk neked párat, de ha gyenge a gyomrod inkább ne olvasd el ezt a cikket mert valóban lesz benne néhány nagyon fura dolog.

Vaj

Ohh, ez még bőven csak a bemelegítés, de már neve és trendje is van: “Bulletproof Coffee”-nak nevezett kávé ugyanis úgy készül, hogy a kávéba vajat, vagy ami talán még furább kókuszolajat tesznek. Leginkább a diákok körében elterjedt, de (azon kívül, hogy fura) van értelme. Állítólag ettől jobb a munkateljesítmény, magasabb és tartósabb energiaszinted lesz, és még fogyhatsz is.

Mi nem mertük kipróbálni, de egyesek azt állítják, hogy a só csökkenti a kávé keserűségét. Ha otthon készítesz saját kávét, próbáld ki, hogy a kávéfőzés előtt hozzáadod a kávéőrleményhez, vagy a hideg kávéhoz. Nem próbáltuk, de szerintünk aznapra ne tervezz programot nehogy meghajtson.

Tojást a kávéba!

És te még azt hitted, hogy a vaj vagy a só furcsa. A tojáskávé hagyományos ital Skandináviában, Norvégiában. Úgy készül, hogy egy egész nyers tojást keverünk a kávézaccba, majd vízben felforraljuk. Ha leszűrjük, borostyánszínű kávét kapunk, amely csak enyhén keserű, és amely még tartalmazza a kávébabból származó illóolajokat. Ez mindenképpen egy olyan kísérlet, amit érdemes kipróbálni, keress hozzá egy receptet a neten: egyszer élünk.

Tonic, vagy tonik, ahogy szebb

Ráadásul valami déli ország különleges italának gondoltad, de még egy tévedéss. Szóval, ezt a Svédországban népszerű kombinációt úgy készítik, hogy hideg főzetet vagy eszpresszót öntenek tonikra és jégre. Az így kapott ital állítólag citrusos, ropogós és frissítő (különösen a forró nyári napokon), és még koffeines is. Jó hír, hogy a tonicra este tudsz gint önteni és akkor minden rendben (de legalább is nem vész kárba)

Mogyoróvaj

A mogyoróvaj diós, krémes ízt ad a kávénak. Nem csak finomabb lesz tőle, hanem a hozzáadott fehérje – amely segít, hogy tovább érezd jóllakottnak magad – és az az egészséges zsírok, a rostok és a benne megtalálható kálium hasznosak. Furának hangzik, de a kávét és a mogyoróvajat akár más összetevőkkel is összekeverheted, hogy egy laktató reggeli kávés turmixot készíts.

Ha szeretnél egy szuperfinom kávét kattints és máris találsz.

Vélemény, hozzászólás?