Blog

Fura kávés termékek, amit érdemes megkóstolni

Ebben a cikkben bebizonyítjuk, hogy bármennyire is úgy gondolod, hogy szinte már mindent tudsz a kávéról, nem szabad lebecsülni sem a kávét magát, sem azt, amit ki lehet belőle hozni. Íme néhány különleges és izgalmas kávés – must have – kávé a nagyvilágból, amit mindenképpen érdemes megkóstolnod!

Különleges színek, ízek.

Ha eddig azt gondoltad, hogy egy kávé kizárólag fekete (vagy a fekete 50 árnyalata lehet csak) akkor ebben a cikkben bebizonyítjuk, hogy tévedtél. Ha eddig azt hitted, hogy kávé nem pezseghet, akkor is tévedtél. Ha azt hitted, hogy a kávé nem finom limonádéval, akkor is tévedtél. Mindet megmutatjuk.

Kezdjük egy egyszerűvel: az égő kávéval

Ha egyszer Mexikóban jársz akkor egyszerűen meg kell kóstolnod a Flaming Maya kávét (semmi köze az aztékokhoz, a neve csak egy vonzó marketingtrükk), igaz nagy eséllyel berúgsz tőle. Az ital elkészítéséhez a forró kávét először cukorral peremezett pohárba öntik. Ezután a Kahluát vagy a Xtabentúnt (ami egyébként egy bivalyerős likőr), a Yucatán ánizs ízű likőrjével összekeverik. Itt már érzed, hogy picit esélyes, hogy ez nem egy reggeli kávé, de akkor leszel igazán meggyőzve amikor a „kávét” meggyújtják előtted, és az égni kezd. Ez azért jó mert az alkohol egy kis része kék lánggal elég. Ezt az égő elegyet fogják beleönteni az orrod előtt először a már odakészített kávéba, majd az egészet egy jégkrémre. A végeredmény egy égő jeges kávé. Ráadásul finom is.

Jöhet a limonádés kávé?

A limonádés kávéban az a különleges, hogy tulajdonképpen nem különleges. Válassz bármilyen kávénkat a kínálatunkból, főzd le és adj hozzá egy csipetnyi limonádét. (A limonádé receptje pont az, amire gondolsz: víz, cukor és citrom). Az így elkészült limonádés kávéd akkor lesz tökéletes, ha adsz hozzá (körülbelül ugyanannyi) szódavizet, vagy széndioxiddal dúsított vizet, mint maga a kávé. Így a kávéd ízvilága nem csak különös lesz, hanem pezsgő felüdülés is (és gyorsabban fog hatni, mert a buborékok azonnal hatékonyabbá teszik)

Az unikornis latte

Igen. Pontosan azért unikornis latte, amire gondolsz: azért, mert színes. Van, aki úgy fogalmazott, hogy ha nem csiklandozza meg a lelkedet, ha nem tesz kíváncsivá, akkor a lelkedben már meghalt a gyerek. Ez talán erős, de az unikornis latte szín- és ízorgia. Furcsa módon ebben a tejeskávéban valójában nincs kávé: kókusztejből készül, gyömbérrel, mézzel, citrommal és kék-zöld algával. Az benne a különleges, hogy senki nem érti miért írták mögé, hogy latte, ha egyébként egyáltalán nem tartalmaz kávét.

A fekete ezer árnyalata kávé

Nem ez a neve, de így neveztük el a Matte Black Latte-t amit New Yorkban találtak ki. Vegán (ez jó hír a vegán kávé kedvelőinek) hiszen kakaóporból, mandulatejből és eszpresszóból készül. A biokókuszdió pedig az éjszakánál feketébb színű, ez adja a kávé milliónyi fekete árnyalatát. Akik igazán kedvelik, szerintük kandish cukorral szabad ízesíteni, ha szabad egyáltalán.

Ha jobban belegondolsz ezeket a kávékat egyébként egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni: az első lépés azonban minden esetben egy finom szemes kávé. Kattints, szerezd be!

Vélemény, hozzászólás?