Blog

Három plusz egy karácsonyi kávéízesítő, amit ki kell próbálnod.

Néhány hónapja írtunk egy cikket arról, hogyan és mivel tudod ízesítni a kávédat és javasoltunk néhány olyan különlegességet amelyik picit izgalmasabb, mint a (jelenleg beszerezhetetlen) kristálycukor. Most néhány olyan kávéízesítőt mutatunk neked, amit (az ára, a különlegessége miatt) kifejezetten a karácsonyi kávédhoz javaslunk.

Az áruk az ízük és a különlegességük miatt karácsonyiak

Tudod, hogy soha nem kertelünk, azok a különleges édesítőszerek, amiket most javasolni fogunk sokkal drágábbak, mint a kristálycukor. Egyrészt azért, mert különlegesek másrészt azért, mert máshogy édesítenek, mint a megszokott fehér cukor, vagy az az ihatatlan édesítőszer a pötyi. Szóval felkészültél a drága, de különös, karácsonyi kávéízesítőkre? Vágjunk bele!

Próbáld ki az eritritet

Róla már biztosan hallottál és – mivel megtalálható a körtében, az almában vagy akár a szőlőben – már ettél is. Az eritritet bonyolult előállítani (cukorból, melasztból és még pár anyagból készül). Különlegesebb, lágyabb és izgalmasabb ízt ad majd a kávédnak, de arra fel kell készülnöd, hogy drága. Mármint önmagában nem olcsó az eritrit, ráadásul a cukor édességének 50-70%-át tudja, szóval majdnem dupla adagot kell raknod a kávédba belőle, ugyanazért az édes ízért. Cserébe szinte kalóriamentes és szénhidrátot sem tartalmaz, egész karácsonykor ihatod. És még egy: ellentétben a steviaval ez nem hajt meg.

Próbáld ki a monkgyümölcs-kivonatokat

Annyira izgalmas és annyira új, hogy lehet, nem is találsz még itthon, de semmi baj, bátran rendeld meg külföldről. A monk gyümölcs egy kínai gyümölcs, bonyolult módon vonják ki belőle a cukrot, de soha nem éreztél még olyan bájos kedvességet, amivé varázsolja a legkeserűbb kávét. Karamellás, délies íze lesz tőle, leírhatatlan. Az is szuper előny, hogy bármennyit fogyaszthatsz mert nulla kalóriát tartalmaz, ami vonzóvá teszi mindazok számára, akik figyelnek a diétájukra. Emellett akár 200-szor édesebb, mint a hagyományos cukor. Oké, de mit csinálj 1 kiló ilyennel, ha olyan mintha vettél volna 200 kiló cukrot? Az a jó hír, hogy bármibe rakhatod, nem csak kávéba.

Próbáld ki a vaníliát

Valószínű, hogy ez a próba lesz a legdrágább. Mivel a világon egyre kevesebb vanília van, ezért egyre többen állítanak elő szintetikus megoldással vanília ízt és (rengeteg parfümben van) vanília illatot. De neked nem az kell. A hiper és szupermarketekben (és a jobb fűszerboltokban) kaphatsz elvétve (madagaszkári) vaníliát. Szerezz egyet és tedd a kávédba a rudat. Fenséges, pazar, gyönyörű, soha nem érzett: sorolhatnánk milyen bátor íze lesz a kávénak, de semmiképpen ne valamilyen túlcsorduló ízre gondolj. Minden kortyban ott lesz szerényen a vanília, de nem lesz olyan édes, mintha beraknál a kávédba fél kiló cukrot.

Próbáld ki a kókuszvirág cukrot!

A kókuszvirág nektárjából készült cukor különlegessége (és ezért imádják a rajongói), hogy egy szórással sokféle vitaminból és ásványi anyagból kapunk egy kicsit. Ezek közé tartozik a kalcium, a magnézium és az inulin, ami egy keményítőtartalmú rost, amely jót tesz a bélrendszered egészségének. Emellett rendkívül édes, ha nem ittál még ilyet kóstold meg, lágy, barnaságot és krémességet ad. Nem, nem lesz tőle kókuszízű a kávéd.
Ha bármelyik finomságot megkóstolnád azt javasoljuk előtte azért szerezz be egy minőségi, világosra pörkölt, könnyedebb kávét mert úgy mutatják meg a tökéletes ízüket.
Kattints ide: https://kavearuhaz.hu/

Vélemény, hozzászólás?