Blog

Kávékülönlegességek, amiket érdemes kipróbálnod

Rengeteg olyan kávénk van amelyiket érdemes megkóstolnod, mert valamiért különleges, izgalmas, érdekes: más a pörkölése, különleges az ízvilága, vagy valami olyasmit érzel benne, amit más kávéban nem. Most összegyűjtöttük és neked már csak azt kell eldöntened, melyiket próbálod ki.

Kávékülönlegességek

Beszéljük meg, hogy mitől különleges (szerintünk) egy kávé, mit várhatsz tőlünk, a kávéjainktól. Illetve inkább azt, hogy mitől nem különleges. Szóval, attól (szerintünk) nem különleges egy kávé, mert extra jól csengő neve van. Attól sem, ha elé teszel egy egzotikusnak hangzó területet, országot, és attól sem, ha belevarázsolod egy fűszer nevét.
Máris mutatunk egy példát.
Mondjuk a kávénk (eredeti) neve legyen Segafredo Coffee. (Ilyen persze nincs). Varázsoljuk különlegessé lépésről lépésre. Legyen a neve jól csengő, írjuk mögé, hogy álom. Szóval Segafredo Dream. Jöjjön hozzá egy egzotikus terület: Segafredo Tanzanian Dream. Oké, tegyük mögé a fűszert. Legyen a vanília. Segafredo Tanzanian Vanilia Dream.
A marketingesünk kap 10%-os bónuszt, a kávé árát felemeljük 20%-kal, és máris egy különleges kávét iszol, pedig nem. (Még fokozhattuk volna, ha organikus, vagy kézműves címkét is kap)
Mi ilyen trükkökkel nem élünk, ehelyett mutatunk neked néhány valóban különleges kávénkat.

A Mövenpick Caffe Crema

Akkor érdemes kipróbálnod, ha szereted az erős aromájú kávét (tudod, ennek igazán kávé íze van, karcos, és szinte éjfekete) de egyben elvárod a kávétól azt is, hogy selymes legyen. Ennek éppen az a különlegessége, ezért érdemes megkóstolnod: ritka, hogy egy ilyen erős ízű kávé egyszerre selymes is. Ráadásul kifejezetten kedvező az ára: 3990 Forint egy kiló. Itt:
KATTINTS IDE!

A Gimoka Platinum

Egy kávé amiben valóban érzed a mandula, a mogyoró ízét, vagy éppen a szárított gyümölcsöket. (Ha megvetted érdemes először minden ízesítés nélkül megkóstolnod). Egyébként azért is ajánljuk, mert egy nagyon jó ár-érték arányú kávénk, hiszen csak 3490 forint. Kevert (ami nem ritka, de az arány igen) hiszen a 70%-a arabica és csak 30% robusta. Itt tudod megszerezni:
KATTINTS IDE!

Pellini Top

Oké, ő egy viszonylag drága kávénk, de megéri, mert több különlegessége is van. Alacsony a koffeintartalma, lassan pörkölték meg, különleges helyekről származik hiszen minden szeme brazil, guatemalai és kényesen odafigyeltek rá, hogyan készítik. De nem ezek a legkülönlegesebbek benne, hanem az, hogy elképesztően illatos, és szerintünk még soha nem éreztél ilyen lágy kávé ízt. Mi azt javasoljuk, hogy mindenképp kóstold meg cukor nélkül, akkor fogod érezni milyen különleges. De azért is izgalmas, mert kitűnő alapja a különböző kávékoktéloknak. Az ára 8490 forint, és ide kattintva tudod megrendelni:
KATTINTS IDE!

Kimbo Espresso.

Róla nagyon röviden írunk, mert ennyi elég is lesz ahhoz, hogy el tudd dönteni, megkóstolod-e? Ez a kávé pont olyan mint amilyet egy nápolyi kávézóban tennének eléd, ha kérnél egy erős eszpresszót. Testes, édes, gazdag, és extrém intenzív. Ide kattints, itt találod meg:
KATTINTS IDE!

Ha kávét szeretnél nézz be hozzánk, több száz félével várunk!

Vélemény, hozzászólás?