Blog

Kimbo

A Kimbo – melyet hazánkban még csak nemrég fedeztünk fel és kedveltünk meg – Olaszország egyik legismertebb és legnépszerűbb kávémárkája, a nápolyi eszpresszók lenyűgöző példája. A Kimbo célja az olasz kávé megismertetése a világgal és a nápolyi eszpresszó sajátosságainak, különleges ízének és az értékeinek hangsúlyozása.

A Kimbo kávé felemelkedése

Hatalmas a verseny a kávépiacon, ezért különösen sokat kell tudnia annak a kávénak, amelyet megszeretünk és amihez ragaszkodunk. A Kimbo felemelkedése egy olyan hollywoodi film cselekményét idézi, amely az elhivatottságról, a kitartásról szól. A nem szokványos megoldások a megérzések, a kísérletezések egy apró kávébab pörkölő műhelytől egy világhírű cégig repítették a Kimbo-t.

A Kimbo a Rubino testvérek családi vállalkozása volt, akik egy kis kávézóval és pékséggel kezdték a bizniszt, ahol a szigorú apjuk csatlósai voltak. Az általuk készített eszpresszó íze azonban először Nápolyt nyűgözte le, majd az egész országban híressé vált. A háború utáni években az eszpresszó szerelmesei már hosszú utat is megtettek csak azért, hogy megkóstolják a különleges eszpresszót.

Tökéletes minőség

Szinte minden kávémárka hangsúlyozza, hogy az egyenként válogatott kávészemekkel a tökéletességet veszik célba: de a Kimbo tényleg ezt teszi.

A kávék kiválóságát a (Dél-Amerikából és Ázsiából származó) nyersanyagok gondos kiválasztása, a folyamatos és pontos ellenőrzés, valamint az összes gyártási fázis teljes nyomon követhetősége biztosítja. Sőt, olyan nemzetközi tanúsítványok, mint például az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszerek mely a környezet és erőforrásainak tiszteletben tartását is dokumentálják. A Kimbo tehát fenntartható gazdaságból származik.

De hogy érkezik hozzád a káprázatos Kimbo kávé?

Különleges, de minden szem Kimbo kávé a nolai repülőtérre érkezik, ami után teljesen felújított, tiszta raktárakban, csúcstechnológiás kezelő- és tárolórendszerek segítségével tárolják, majd a Melitóban található Kimbo üzembe szállítják, ahol a kávé keverése, pörkölése és csomagolása történik. Ma már egyre nagyobb hangsúlyt kap, ezért el kell, hogy mondjuk: az egész termelési folyamatot a környezet tiszteletben tartásával tervezték és hajtják végre.

Miután a Melitoi üzemben a pörkölőmesterek készre és az egyes Kimbo kávéknak megfelelőre pörkölték a kávébabot, visszaszállítják Nolába.  Innen szállítják őket minden hazai és nemzetközi célállomásra. Naponta 120-140 tonna nyersanyagot szállítanak az üzembe, míg 100-120 tonna kávét dolgoznak fel: azaz napi 120 000 kilogramm Kimbo kávé készül.

Kávéinnováció (ez a legérdekesebb)

A Kimbo-nál fontos az innováció. Ez azt jelenti, hogy az üzemben kávészakemberek, kávépörkölők, baristák, termesztők hada dolgozik azon, hogy egy egy új ízvilágú még izgalmasabb Kimbo kávét mutathassanak be neked. Így lehet a Kimbo Aroma Gold lágy, szinte édes, ellentétben az Espresso Classic-kal amely karcos, közepesen pörkölt mégis kiegyensúlyozott. Ha pedig egy kemény, ellentmondást nem tűrő Kimbo-t próbálnál ki a Prestige lesz az a te kávéd.

Kimbo az örömkávé

A Kimbo Olaszország egyik legszebb és legkedveltebb eszpresszója: minden 10. presszó, amit megisznak, Kimbo. Ám ez nem elég, a cég nemrég stratégiát váltott és az új, innovatív friss, kedves kávéikkal „örömkávézássá” változtatnák a reggeleket. Éppen ezért egy új, kifejezetten a külföldi piacokra tervezett logót hoztak létre, amely a kávépörkölés és -keverés olasz művészetét hangsúlyozhatja.

Ma már te is megkóstolhatod a nápolyi eszpresszók káprázatos ízét: válassz a 20 féle szemes Kimbo kávénk közül: 

Kimbo szemes kávék itt.

Hozzászólás: & ldquo;Kimbo

  1. faliteka szerint:

    Nagyon szeretem én is ezt a kávé márkát, de nekem ese pod párnás kávéfőzőm van.
    Nem tervezik forgalmazni a kávépárnás kávékat?

Vélemény, hozzászólás?