Blog

Lenyűgöző dolgok, amikre jó a kávézacc

Úgy olvasd végig ezt a cikket, hogy ha megteszed, lehet, hogy az életed már soha többé nem lesz olyan, mint volt. Ígérjük, hogy egészen máshogy fogsz tekinteni az eddig elhanyagolt, és felhasználatlan kávézaccra. Elmondjuk, mit tegyél vele.

A kávézacc megy a kukába, de jó ez?

A kávézacc – szinte mindig – a kukában végzi. Nálatok is, igaz?
Amikor kotyogós kávéfőzőnk volt, akkor a kuka széléhez csapkodtuk a tartóját, hogy kiessen a zacc, egyenesen a kukába. A kapszulás kávéfőzőnknél nem volt kérdés mi lesz vele: egyszerűen nem voltunk annyira kreatívak, hogy például összepréselve nyakláncot készítsünk belőle Í(vagy valami hasonlót) olyan díszeket amit mindenféle mami csoportokban lehet látni. A mostani kávéfőzőnk pedig közli velünk, hogy „Ürítse ki a kávépogácsa tartót”, de arra nem ad ajánlást, hogy mit tegyünk a benne lévő 20 deka zaccal.
De tényleg, mit tegyünk vele?

Erre jó a kávézacc: próbáld ki ezeket az ötleteket

A kérdés az, hogy mit tegyünk a kávézaccal? Nem elhanyagolható, mert te eleve rengeteget termelsz, a szomszéd is, és a világban minden nap emberek milliárdjai. Csak jó valamire, nem? Használjuk fel, de valamilyen olyan megoldásra, olyan ötletekre van szükségünk, amelyek nem bonyolultak, és nem vesznek el sok időt tőlünk. Van is néhány ilyen.

1: Használd bogár riasztónak

Nem bonyolult, hasznos, és ökomegoldás. Ha házad van, akkor a kávézaccot öntsd oda ki a kertbe, ahol hangyák, bogarak szoktak lenni. A legtöbb bogár és a csigák is utálják, szóval, ha sok a bogarad, csigád (a meztelen csigák is utálják, azok jó undorítóak) akkor jó ötlet kiszórni.

2: Készíts belőle testradírt

Leteszteltük, alig 3 perc megcsinálni, és rengeteget spórolsz vele, ráadásul még működik is. Fogj 3 adag zaccot (mindegy, hogy ez 3 pohár vagy 3 teáskanál az arány a lényeg) tégy hozzá egy adag természetes olajat (kókuszt például, hogy jó illata legyen) és 1 adag barna cukrot. Kész is van a testradírod. Nyugodtan használhatod akkor is, ha férfi vagy.

3: Szagtalanítás

Azt biztosan tudtad, hogy a kávé szagsemlegesítő (ezért használják például parfümériákban is). A kávé egyszerűen minden szagot magába szív, hát persze, hogy a zacc is képes erre. Gyűjtsd össze, tedd be a hűtőbe, és nem lesz kajaszag. 3 másodperc az egész, nem kell hűtőillatosító. Hát nem megéri?

4: Tedd a növények alá, imádják majd

Talán ez a legegyszerűbb. Tedd a növények alá, a földjükre és a kávézacc felturbózza őket. (De ezt most tényleg úgy képzeld el, hogy a nagy – örökké virágzó – virágunk alá tettünk zaccot, mire 1,5 hét alatt elképesztő növekedésnek indult, plusz új virágai lettek)

5: Használd akárhol a kertben

Ha van kerted, akkor akárhol szétszórhatod, ahol van virág, fű vagy növény. Épp olyan hatása lesz, mint a benti virágoknál, plusz segít komposztálni, megújítani a földet, távol tartani a bogarakat. Mindenben.
Szóval, ha legközelebb veszel tőlünk kávét ne dobd ki a zaccot. Használd fel!

Vélemény, hozzászólás?