Blog

Létezik a húsvéti kávé?

Bár a húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, kapcsolódnak hozzá hagyományok: a locsolkodás, az, hogy a nyuszi tojást tojik, amiket elrejt és az apróbb csokis ajándékok. És most már van tipikus húsvéti kávé is. Máris mindent megmutatunk róla.

Húsvéti kávétrend – Easter Egg Latte és a Hot Cross Bunn Latte
A húsvéti kávétrend középpontjában a kávékülönlegességek állnak, amelyek egyedi és kreatív italokat kínálnak vásárlóiknak. Az egyik legnépszerűbb húsvéti kávéital a Easter Egg Latte. Ez az ital eszpresszóból, gőzölt tejből és csokoládészirupból készül, tetején tejszínhabbal és összetört csokoládétojásokkal. Az Easter Egg Latte egyre elterjedtebb, igazi kalóriabomba és előnye, hogy akár otthon is elkészítheted.


Egy másik népszerű húsvéti kávéital a Hot Cross Bun Latte. Ezt az italt a hagyományos húsvéti finomság ihlette, és eszpresszóval, gőzölt tejjel és egy különleges forró fűszeres sziruppal készül. A szirup az összes olyan klasszikus fűszert tartalmazza, ami nekünk magyaroknak a kedvenceink között vannak: fahéjt, szerecsendiót és szegfűszeget. A Hot Cross Bun Latte egy ízletesen fűszerezett tejeskávé, amely tökéletes egy hűvös tavaszi reggelen.


Ha egy nem ennyire émelyítően édeset, hanem egy frissítőbbet keresel, akkor érdemes kipróbálnod a jeges húsvéti nyuszi lattét. Ez az ital eszpresszóból, tejből és répaszirupból készül. Jéggel tálalják, és tejszínhabbal és fahéjjal díszítik. Tökéletes ital a meleg húsvéti délutánokra, amikor valami hűsítő és frissítő italra vágysz.

Azok számára, akik szeretik a csokoládét a kávéjukban, pedig ott van a húsvéti mokka. Ez az ital eszpresszóból, gőzölt tejből és csokoládészirupból készül, tetején tejszínhabbal és csokoládészórással. Egy kalóriában gazdag és kényeztető ital, amely tökéletes azok számára, akik egy kis csokoládés finomságra vágynak.

Jöhet egy extra tipp?
Ahogy feljebb írtuk az egyik legnépszerűbb húsvéti kávéital a Easter Egg Latte. Ez az ital eszpresszóból, gőzölt tejből és csokoládészirupból készül, tetején tejszínhabbal és összetört csokoládétojásokkal.


És itt tehetsz bele még egy csavart akkor, ha a tojást valódi tojással helyettesíted. Tényleg ínyenceknek való, elég bevállalósnak kell lenni hozzá.
Gyorsan, mielőtt elrontanád: ha kipróbálnád a tojásos kávét meg ne főzd a tojást. Nyersen kell belerakni és mi javasoljuk, hogy csak a sárgáját tedd bele, azt is sok cukorral és keverd el. Úgy nem is olyan vészes, de mindenképpen fura.


Ha nem is kóstolod meg a húsvéti különlegességeinket, sok vendégre számíthatsz, készülj, hogy legyen elegendő kávéd.

Vélemény, hozzászólás?