Blog

Sosem gondoltad, hogy egy kávésbögre érdekes: de az

Pedig éppen ezt szeretnénk neked bebizonyítani. Azért olvasd el a cikket, hogy bebizonyíthassak neked egy olyan képtelen állítást, hogy egy kávésbögre lehet izgalmas és érdekes is.

Neked mennyi bögréd van?

Kicsit provokatív kérdés, hiszen pontosan tudjuk, hogy egynél több, csakhogy éppen ez az első bizonyítéka annak, hogy a kávésbögrék izgalmasak: ha nem lennének azok, akkor pont elég lenne egyetlen bögre is, igaz? De neked is és nekem is rengeteg (kávés) bögrénk van.

Még jó, hogy (már) nem csontból van

Néhány évezreddel ezelőtt a bögrék még csontól készültek. Egész egyszerűen azért, mert nem volt miből másból. Nem kérünk arra, hogy hunyd le a szemed és gondold el, milyen csontodnak van (vagy lehet) olyan alakja, de biztosan láttál már filmet amelyikben emberi csontból készült bögréből ittak….

Ebből készül most

A kávésbögrék sokféle anyagból készülhetnek, de leggyakrabban porcelánból, fából és (ez talán kicsit meglepő) de üvegből készült az is, amiből éppen ma ittad a kávédat. Léteznek persze papír és műanyag bögrék is, bár ezeket valójában poharaknak neveznénk.

Remek reklámhordozók

A marketingesek már évtizedekkel ezelőtt felfedezték, hogy a kávésbögrék kitűnő reklámhordozók. Mára már szinte nincs egyetlen kávésbögre sem amelyiken ne lenne rajta egy cég logója: és ez biztosan megéri nekik, hiszen naponta többször használod a bögrédet, és ennyiszer látod a logót. A marketingesek pedig ujjonganak.

Egyediek

Ha nem a globális marketingpiac karmaiba kerültél akkor biztosan valami „egyedi” kávésbögréd van, valamilyen felirattal, üzenettel. Ettől az adott bögre a szívedhez nő, kedvenc lesz, egyedinek hiszed: persze nem az, sőt akár több millió hasonló kávésbögre is lehet. Egyedi akkor lesz, ha te magad teszed azzá: például nyomtatsz rá. És igen: a marketingesek már ezt is feltalálták, szóval lehet (mégiscsak) egyedi bögréd.

A kávéscsésze dizájnja egyedi

Lehet, hogy eddig még nem figyelted meg, de a kávés bögréknek kicsit más a kialakítása, mint a hagyományos bögréknek és csészéknek. Az aljuk általában homorú, és még egy extra peremmel is rendelkezhetnek. Így a bögréket le tudod tenni bárhova, nem érintkeznek hideg felületekkel, a kávénk így tovább meleg maradhat bennük.

Vigyázz az üvegbögrével

Oké, tudjuk, hogy alapvetően a „bögre” nem készülhet üvegből, mert azt a magyar nyelv pohárnak hívja (ugyanakkor a pohár lehet papírból vagy akár műanyagból is) de azért beszéljünk róla: ha üvegből készült kávésbögrét szeretnél beszerezni magadnak, akkor a fehér színűt válaszd. Az üveg színe ugyanis – pszichológiailag – befolyásolhatja a kávé ízét! Minél mélyebb az üvegpoharad színe annál „erősebbnek” érzed a kávédat.

Meg tudod venni a „világ legnagyobb kávésbögréjét”

Oké, ez csak részben igaz, mert van egy indokolatlanul nagy, majdnem 23 literes kávésbögre Kolumbiában, de annak inkább marketing okai vannak. De ha akarod, tényleg meg tudod venni a világ legnagyobb kávés bögréjét, amibe körülbelül 20 normális amerikai kávé fér bele: szóval olyan 10 literes. Ha szeretnéd megvenni csak Google-zd meg a the world’s biggest coffee mug kulcsszavakat és kapsz rá találatot.
Ha innál egy finom kávét ne habozz, rendelj magadnak egy neked megfelelőt akár most tőlünk.

Vélemény, hozzászólás?