Blog

A világ legrosszabb kávéi: soha ne kóstold meg őket

Mintha valami kreatív kávénév kitaláló verseny kezdődött volna a világban: egyre másra találkozhatsz lenyűgöző nevű, különleges ízvilágot ígérő kávénevekkel, akár fancy kávézókban is. De vigyázz, mert itt sem hazudik a közmondás: nem mind arany, ami fénylik. Íme néhány különleges, megtévesztő kávénév, aminek ne dőlj be, mert borzasztó lesz az ízük.

Espressino
Na, máris megőrültünk, hát mi a bajunk az espresso-val – gondolhatod elsőre, de olvasd el még egyszer a kávé nevét. Espressino. Az espressino egy olasz kávéfajta, amely eszpresszóból, gőzölt tejből és kakaóporból áll. Az italt általában kis felespohárban szolgálják fel. Úgy állítják össze, hogy a pohár aljára kakaóport tesznek, majd a tetejére eszpresszó kerül. Csokis kávé. Borzalmas ízű a legtöbb ember szerint. (Viszont könnyen kipróbálhatod otthon, ahogy a kakaópor nem oldódik fel az alján és csomós kávét iszol)

Vietnámi joghurt kávé
Pedig simán megrendelnéd, mert egzotikus és biztos finom, igaz? Ez a vietnámi kávé meglehetősen szokatlan kombinációja a főzött feketekávénak, a joghurtnak, a sűrített tejnek és a jégnek. Az ital meleg italként is felszolgálható, egyes változatokban pedig citromlevet is tartalmazhat. Fanyar íze van, ami biztos az, hogy 5 perc múlva a WC-n ülsz. (Ha egyáltalán meg tudod inni)

Kopi Joss

Megint egy picit trükkös név, mert a kipi luwak a világ legizgalmasabb kávéja, a kopi joss is finom lehet – gondoljuk, de várj. A Kopi joss egy különleges kávé, amely Yogyakartából származik. Ezt a kávét az teszi egyedivé, hogy égő szenet adnak a főzött kávéhoz. A faszén hozzáadásának egészségügyi előnyei vannak, és sokan úgy vélik, hogy az égő szén semlegesíti a savasságot, és finom karamellás ízt kölcsönöz a főzetnek. Csakhogy illik megenni a végén. Szóval készülj arra, hogy szenet is fogsz enni.

A teás kávé: Youanyang
Ez a kávé annyire különleges, hogy egy egész cikket írtunk róla, olvasd el. Ha nem, akkor elég annyit tudnod, hogy a Yuanyang egy olyan ital, amely a kávét és a teát ötvözi. Általában három rész kávéból és hét rész fekete tejes teából áll – víz, fekete tealevelek, valamint cukrozott sűrített tej vagy párolt tej és cukor kombinációjából – készül. De nem ez a gond vele hanem az, hogy nincs receptje, ami azt jelenti, hogy mindenki úgy csinálja ahogy neki eszébe jut…. Így lehet, hogy a másnapod nehéz lesz…

Coffee Raf: kávé egyáltalán?
Ennél a kávénál még az is felmerül, hogy egyáltalán kávé-e? A Coffee Raf egy kávéalapú ital, amely a moszkvai Coffee Bean üzletből származik. Az ital egy eszpresszóból, tejszínből és általában sima és vaníliás cukor kombinációjából áll. A hasonló kávéfajtáktól eltérően a Coffee Raf összetevőit összekeverik, majd együtt gőzölik, hogy krémes, homogén italt hozzanak létre. Így egy zselés, cukros valamit kapsz amiben van egy kevés kávé… Ízlések és pofonok, ha nagyon édesszájú vagy lehet még ízleni is fog.

Mazagran: jöhet egy kávé citrommal?
Az eredeti mazagran-nal nincs gond, erős kávéból áll, amelyet jégre öntve fogyasztanak. Az italt általában magas, keskeny pohárban vagy porcelánból, vagy agyagból készült, pohárban szolgálják fel. A név feltehetően Mazagranról – egy algériai kikötővárosról – származik, amelyet az 1837-es tafnai szerződéssel Franciaországnak adományoztak. Ezzel így nem lenne baj, de eleurópaiasodott. A kávé már nem erős, a jég sok (ezáltal egy nagyon hideg kávéízű löttyé válik pár perc alatt a melegben és döbbenetedre citromot is adnak hozzá. Szóval afféle kávés limonádé.

A fenti kávék érdekesek, különlegesek, van amelyiket semmi pénzért nem kóstolnánk meg, van amelyik kaphatna egy esélyt. A mi kávéink ezzel szemben kivétel nélkül finomak és rád várnak: https://kavearuhaz.hu/

Vélemény, hozzászólás?