Őszi kávévarázslat otthon – fahéjjal, fűszerrel, szerelemmel🍂

Van az az időszak, amikor már nem csupán reggelente kér a lelkünk kávét, hanem délután négykor is, egy vastag zokniban, miközben az ablakon túl falevelek próbálnak koreografáltan esni.
Üdv, megérkezett az ősz – és vele együtt az otthoni kávémágia szezonja!
A jó hír: nem kell profi felszerelés, se kurkumás, kézzel füstölt madagaszkári vaníliabab. Csak néhány alap hozzávaló, amik jó eséllyel már most is ott lapulnak a konyhádban és egy kis kedv.
És ha megvan hozzá a kedv, mutatjuk, mit kezdj vele!
🎃 1. Sütőtök latté – a PSL, amit tényleg élvezni fogsz
A kávézókban túl cukros? Otthon viszont pont úgy készíted, ahogy szereted!
Hozzávalók (1 adag):
- 1 adag presszó vagy erős főzött kávé
- 1 dl tej (tehén- vagy növényi tej is mehet)
- 2 evőkanál sült sütőtökpüré (maradék sütőtökből is jöhet!)
- 1 teáskanál méz vagy cukor
- 1 csipet fahéj
- opcionálisan: csipet gyömbér vagy szerecsendió
Így készül:
- A sütőtökpürét keverd össze a mézzel és a fűszerekkel.
- Add hozzá a tejet, és melegítsd fel (mikró vagy lábas, ahogy kényelmes).
- Öntsd rá a kávét, keverd össze, és már kész is a házi PSL!
- Extra pont, ha van egy kis tejszínhab vagy fahéjszórás a tetejére.
☕ 2. Fahéjas cappuccino – a “ne szólj hozzám kávé előtt” őszi kiadása
Egyszerű, de zseniális. Olyan, mint egy ölelés – csak bögréből.
Hozzávalók:
- 1 adag eszpresszó vagy erős kotyogós kávé
- 1 dl tej
- ½ teáskanál fahéj
- kevés barna cukor vagy méz (ízlés szerint)
Így készül:
- A tejet melegítsd meg (nem kell felforralni), és ha tudod, habosítsd fel kézi habverővel vagy egy üvegben rázva.
- A pohár aljára tedd a fahéjat és cukrot, öntsd rá a kávét.
- Add hozzá a tejet, keverd és élvezd, ahogy az ősz beköltözik a bögrédbe.
❄️ 3. Fűszeres jegeskávé – mert néha az ősz is napszemüveget húz
Mert az őszi napfényben is jól esik valami frissítő, de azért fűszeres finomság.
Hozzávalók:
- 1 dl erős kávé, lehűtve
- 1 dl tej vagy növényi ital
- ½ teáskanál fahéj
- 1-2 jégkocka
- ízlés szerint édesítő (pl. juharszirup, méz vagy cukor)
Így készül:
- Egy shakerbe (vagy jól zárható befőttesüvegbe) tedd bele az összes hozzávalót.
- Rázd össze alaposan, míg jó habos nem lesz.
- Öntsd pohárba, szórj a tetejére egy kis fahéjat és már ihatod is.
+1 tipp: A fűszeres kávé lelke = a fűszer maga
Ha csak egy dolgot tartasz otthon ősszel, az legyen a fahéj.
De ha szereted az extrát, jöhet még:
- gyömbérpor
- szerecsendió
- vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
- szegfűszeg (csínján!)
Nem kell túlgondolni – egy csipet fűszer és máris kávéillatú a délutánod.
🍁 Ősz van. Melegítsd fel.
Ne legyen bonyolult. Csak egy bögre, egy kis tej, egy kis kávé… meg az illatok, amik megtöltik a lakást.
És közben lehet egy könyv, egy sorozatrész, egy kis semmittevés – mindenhogy jó.
Ha pedig igazi kávéélményre vágysz otthon, nézz körül a webshopunkban – válogatott, minőségi kávéinkkal garantáltan kuckózósabb lesz az ősz!
👇👇👇
Kattints ide és találd meg az őszi kedvencedet!