Blog

Őszi kávévarázslat otthon – fahéjjal, fűszerrel, szerelemmel🍂

Van az az időszak, amikor már nem csupán reggelente kér a lelkünk kávét, hanem délután négykor is, egy vastag zokniban, miközben az ablakon túl falevelek próbálnak koreografáltan esni.
Üdv, megérkezett az ősz – és vele együtt az otthoni kávémágia szezonja!

A jó hír: nem kell profi felszerelés, se kurkumás, kézzel füstölt madagaszkári vaníliabab. Csak néhány alap hozzávaló, amik jó eséllyel már most is ott lapulnak a konyhádban és egy kis kedv.
És ha megvan hozzá a kedv, mutatjuk, mit kezdj vele!


🎃 1. Sütőtök latté – a PSL, amit tényleg élvezni fogsz

A kávézókban túl cukros? Otthon viszont pont úgy készíted, ahogy szereted!

Hozzávalók (1 adag):

  • 1 adag presszó vagy erős főzött kávé
  • 1 dl tej (tehén- vagy növényi tej is mehet)
  • 2 evőkanál sült sütőtökpüré (maradék sütőtökből is jöhet!)
  • 1 teáskanál méz vagy cukor
  • 1 csipet fahéj
  • opcionálisan: csipet gyömbér vagy szerecsendió

Így készül:

  1. A sütőtökpürét keverd össze a mézzel és a fűszerekkel.
  2. Add hozzá a tejet, és melegítsd fel (mikró vagy lábas, ahogy kényelmes).
  3. Öntsd rá a kávét, keverd össze, és már kész is a házi PSL!
  4. Extra pont, ha van egy kis tejszínhab vagy fahéjszórás a tetejére.

☕ 2. Fahéjas cappuccino – a “ne szólj hozzám kávé előtt” őszi kiadása

Egyszerű, de zseniális. Olyan, mint egy ölelés – csak bögréből.

Hozzávalók:

  • 1 adag eszpresszó vagy erős kotyogós kávé
  • 1 dl tej
  • ½ teáskanál fahéj
  • kevés barna cukor vagy méz (ízlés szerint)

Így készül:

  1. A tejet melegítsd meg (nem kell felforralni), és ha tudod, habosítsd fel kézi habverővel vagy egy üvegben rázva.
  2. A pohár aljára tedd a fahéjat és cukrot, öntsd rá a kávét.
  3. Add hozzá a tejet, keverd és élvezd, ahogy az ősz beköltözik a bögrédbe.

❄️ 3. Fűszeres jegeskávé – mert néha az ősz is napszemüveget húz

Mert az őszi napfényben is jól esik valami frissítő, de azért fűszeres finomság.

Hozzávalók:

  • 1 dl erős kávé, lehűtve
  • 1 dl tej vagy növényi ital
  • ½ teáskanál fahéj
  • 1-2 jégkocka
  • ízlés szerint édesítő (pl. juharszirup, méz vagy cukor)

Így készül:

  1. Egy shakerbe (vagy jól zárható befőttesüvegbe) tedd bele az összes hozzávalót.
  2. Rázd össze alaposan, míg jó habos nem lesz.
  3. Öntsd pohárba, szórj a tetejére egy kis fahéjat és már ihatod is.

+1 tipp: A fűszeres kávé lelke = a fűszer maga

Ha csak egy dolgot tartasz otthon ősszel, az legyen a fahéj.
De ha szereted az extrát, jöhet még:

  • gyömbérpor
  • szerecsendió
  • vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
  • szegfűszeg (csínján!)

Nem kell túlgondolni – egy csipet fűszer és máris kávéillatú a délutánod.


🍁 Ősz van. Melegítsd fel.

Ne legyen bonyolult. Csak egy bögre, egy kis tej, egy kis kávé… meg az illatok, amik megtöltik a lakást.
És közben lehet egy könyv, egy sorozatrész, egy kis semmittevés – mindenhogy jó.

Ha pedig igazi kávéélményre vágysz otthon, nézz körül a webshopunkban – válogatott, minőségi kávéinkkal garantáltan kuckózósabb lesz az ősz!
👇👇👇
Kattints ide és találd meg az őszi kedvencedet!

Vélemény, hozzászólás?