Blog

Kávé vagy tea? Mondd meg mit iszol, megmondom ki vagy!

Természetesen nincs éles ellentét sem háború a teaimádók és a kávéfogyasztók között (sőt, számtalan hasonlóság is van, hisz mindketten imádnak egy szenzációs italt, olyat, amiben legtöbbször koffein is van) úgyhogy ez a cikk inkább játék, mint véres harc. Szóval: mondd meg mit iszol mi pedig elmondjuk milyen vagy.

Milyen a személyiséged?

Abban biztosan egyetértünk, hogy az életmódunk és személyiségünk határozza meg mindennapi szokásainkat – azokat, amelyek nélkül tényleg nem tudunk meglenni. Például azt, hogy ha tehetjük inkább kávét vagy inkább teát iszunk?

A gőzölgő, aromás csésze tea által felidézett kép a nyugodt pihenés nyugodt pillanatait idézi. Az idő megáll, és a napi gondok eltűnnek. Ezzel szemben egy csésze kávé a dinamizmus, a koncentráció és a produktivitás szimbóluma. Két ellentétes világ, amelyek ritkán találkoznak, amelyek különböző karaktereket és igényeket határoznak meg.

A tea szerelmesei

Azok, akik szeretik a teát, általában részletorientáltak, mind az életben, mind az ital rituális elkészítésében, hiszen egymásra épülő hajszálpontos, odafigyelést követelő lépéseket kell tenni a teáskannától a csészéig, hogy egy tökéletes ízű tea készüljön.

A teakedvelők aprólékosak és gondosak, nem bánják, hogy időt töltenek magukra, és vehemensen védik a magánélethez való jogukat. Legnagyobb vágyuk egy fárasztó munkanap után? Elsüllyedni a kanapén egy csésze forró, illatos teával a kezükben és pihenni miközben hagyja őket békén a világ. Még ha a privát terük szent is, a teakedvelők szeretik megosztani a boldog pillanatokat az életüket, a szépet, de kizárólag jó társaságban. Mindazonáltal nagyon gondosan megválasztják azokat az embereket, akikkel szeretnék megosztani az idejüket és kedvenc italukat.

A kávé szerelmesei

Tartsunk kávészünetet: ezek a szavak tökéletesen összefoglalják a második típusunk, a kávéimádók tipikus profilját. De hát persze! A kávészünetek a társas összejövetelek pillanatai, tökéletesek arra, hogy eszmét és véleményt cseréljünk baráti körben, és minél többen vesznek részt a kávézásban, a kávészünetben annál jobb.

A szavak társítása sem véletlen – a szünet az a szó, amelyet leginkább a kávé kvintesszenciájához társítanak. Bárhol is legyenek, a téren lévő kávézóban vagy a folyosón a kávéautomaták előtt, egy csésze kávé ez bizony olyan szünet, ami után feltöltődve térünk vissza a munkába.

A kávérajongók dinamikus emberek, akik szakmai és személyes céljaikat eltökélten követik, és a szüneteket egy csésze eszpresszó vagy forró macchiato mellett tartják. Ambiciózusok, de gyakorlatiasok, nem vesztegetik az időt üres fecsegésre – éppen csak egy kávészünetre van idejük.

A két típus között természetesen számos különbség van, azonban az egyik vagy a másik ital lelkes híveinek lenni nem biztos, hogy egy életen át tartó, állandó tulajdonság. Nem szokatlan ugyanis, hogy életünk egy adott szakaszában az ízlés vagy az igények megváltozása miatt változnak a preferenciák.

Ha te kávészerető vagy, kattints és szerezz megadnak egy lenyűgöző italt! https://kavearuhaz.hu/

Vélemény, hozzászólás?