Blog

5 fantasztikus karácsonyi kávéízesítés

Valahogy úgy képzeljük el az ideális karácsonyt, mint azokon a (jól megrendezett) fotókon: a kandallóban ég a tűz, a lábadon egy egyszerre csúnya, és szép karácsonyi zokni van, és éppen egy hatalmas adag kávéval a kezedben kucorodtok össze a tévé elé, mert mindjárt kezdődik az ezredszerre látott Reszkessetek betörők. De milyen legyen az igazi karácsony kávé? Tippeket fogunk adni.

Mivel ízesítenek a „nagyok”?

A „nagy” kávézók minden karácsonykor előrukkolnak egy különleges ízű kávéval. Ha jól emlékszünk volt már gingerbread-es (ami nem gyömbér, hanem mézeskalács) nemrég láttunk forró tök ízesítésűt, de pár éve az egyszerű fahéjas volt a menő. De mit tehetsz te otthon, hogy karácsonykor különleges kávékat tudj inni? Összegyűjtöttünk öt ötletet (a Reszkessetek betörőkről a végén írunk majd)

Ezzel dobd fel a karácsonyi kávédat

Szögezzük le az elején: ahhoz, hogy igazán karácsonyi kávéval lephesd meg magatokat nem kell (azt gondoljuk, hogy nincs is) karácsonyi kávét venned. Bármilyen kávéd is van otthon, néhány egyszerű ízzel, trükkel azonnal karácsonyi kávévá tudod varázsolni. Máris mondjuk mit érdemes tenned.

1: A különleges bögre
A karácsony kicsit a „giccsről” is szól, és ha igazán karácsonyi hangulatba akarsz kerülni akkor érdemes a vizualitással, a látvánnyal is foglalkozni. Ha nincs – mert még soha nem hoztad el a bécsi, vagy a budapesti karácsonyi vásárról – egy igazán karácsonyi bögréd, akkor venned kell egyet. Egy piros, egy zöld, egy – talán kicsit túltolt – karácsonyi bögréből akkor is „karácsonyi” a kávéd, ha ugyanaz mint karácsony előtt volt.

2: Különleges karácsony aromák
Ha karácsony akkor vanília, sütőtök, mézeskalács, fahéj, karamell, és sós karamell. Vásárolj ilyen fűszereket (vagy akár aromákat) és egyszerűen add hozzá a kávédhoz. Azonnal feldobja, és igazán karácsonyi hangulata és ízvilága lesz (főleg a karácsonyi bögrében) (Ne felejtsd el a hatalmas adag tejszínhabot a tetejére)

3: Adj hozzá különlegességeket
Karácsony van, szóval megengedheted magadnak azt, hogy a szép karácsonyi bögrében gőzölgő, kicsit megbolondított kávéd mellé egy vaníliarudat, egy fahéjrudat (szegfűszeget) is raksz, és így nem csak ellenállhatatlan ízű, és illatú lesz a kávéd, hanem exkluzív is.

4: Fokozd ínyencségekkel
Eddig rendben vagyunk? Akkor csináljunk belőle kalóriabombát, egy édes ínyencséget. Tegyél a tetejére rengeteg tejszínhabot (azt mindenképpen szórd meg fahéjjal, karácsonyi fűszerekkel) és kandiscukorral ízesítsd, így egy megkapó karamelles alapíze lesz a kávédnak.

5: Add meg a módját
Miért ne ihatnád meg az így elkészült kávédat tényleg úgy, mint a filmekben, a fotókon? Nyugodtan, meghitten. Lehet, hogy nincs kandallód, lehet, hogy éppen nem esik a hó, és még az is lehet, hogy idén kimarad a „csúnya karácsonyi zokni” de ettől még a lelkedben lehet ünnep, igaz?

És egy extra tipp: este nézd meg Kevint, és a tőle rettegő betörőket. Igaz, Kevin – a főszereplő kisfiú – már 45 éves elmúlt, megjárt pár elvonót, és lassan nagypapa, de nincs karácsony kávé és Kevin nélkül.

Kitűnő kávéink vannak, nézd meg őket!

Vélemény, hozzászólás?