Blog

A világ legkülönlegesebb kávézói

Bonyolultan fogalmazunk, de nehéz egyszerűbben: szóval egy kávé elfogyasztása bármilyen kávézóban lehet élmény. De vannak olyan kávézók, akik a kávéélmény mellett más különlegességeket nyújtanak, olyat amire nem is gondolsz. Íme a világ legkülönlegesebb kávézói!

Poop Cafe, Canada

Ha beszélsz angolul, már most felkaptad a fejed. A kanadai poop kávézó különlegessége, hogy miközben fogyasztod a kávédat egy WC ülőkén ülsz (természetesen ez nem igazi wc) és az italodat is Wc-csésze alakú tányéron kapod. Ha ez még nem lenne elég: az itt felszolgált italok és ételek valahol mindig kaki formájúak (a kávénál például a cukor és a csésze). Emlékszel, hogy régebben evés közben még emlegetni sem lehetett a kakit, mert az rossz modor volt? Nagyot változott a világ.

Disaster Cafe, Spanyolország

Képzeld el, hogy éppen kávézol amikor érezni kezded, hogy remeg a föld. Aztán rövidesen érkeznek a morajló hangok, recsegések. És egy 7,8-as erősségű földrengés. Biztosan kiszaladnál az utcára, hisz földrengés van!
Spanyolországban, Lloret De Marban van egy Disaster Cafe nevű kávézó, ahol ezt az élményt élheted át, persze kontrollált körülmények között. Amikor belépsz egy barlangszerű, apokaliptikus hely fogad. Aggasztó, hogy a személyzet az építkezéseken használt védősisakot és egyéb védőfelszerelést visel. Az itteni ételeket a szokásosnál nehezebb edényekben szolgálják fel. Csupa aggasztó jel, de még csak most következik a szörnyűség. Amikor megérkezik a 7,8 -as erősségű földrengés, láthatod, hogy minden remeg, a fények kialszanak, az ételek és italok elkezdenek kiömleni (ha nem vigyázol rájuk), és sikoltozó hangok hallatszanak, akárcsak a valóságban. Sérülés azonban nem történik, mert ügyelnek a biztonságra, de a tányérok és poharak eltörnek, és ez itt elég gyakori.

Greem Cafe, Dél Korea

Ha szerettél gyerekként rajzolni akkor ez lesz a te kávézód. A Greem Coffe-ba belépve minden kétdimenzióssá válik, a kávézó belülről úgy fest mintha egy rajzművész vázlata lenne. A dél-koreai Greem Cafe nem a szédülősöknek való, mert amint belépsz a kávézóba, úgy érzed, mintha csak egy vázlatfüzetbe léptél volna be, vagy egy rajzfilmben szerepelnél. Ez kényelmetlen lehet és szédülhetsz.
Ennek a kávézónak az ötlete egy internetes rajzfilmből származik, ahol egy férfi a valós élet és a webes rajzfilm között ragadt. Valószínűleg ez a világ legkülönlegesebb kávézója.
Tudod, finom kávét itt találsz nálunk, egy kis kávéházi élményért kattints ide.

Vélemény, hozzászólás?