Blog

Ezért megyünk első randin kávézni

Biztosan észrevetted már, hogy a kávézó gyakori, elsőrandi helyszín. Találkozzunk egy kávézóba – ajánlod fel, igyunk egy kávét: mondjuk egymásnak, ha ismerkedünk. De miért ilyen népszerű a kávérandi? Összegyűjtöttük a válaszokat.

Ötven első randi

Vállaljuk. Mármint azt, hogy az elvárttól eltérően azonnal, és határozottan kijelentjük (mert semmi okunk körbeírni), hogy az első találkozóra szinte semmi nem alkalmasabb, mint egy kávézó és egy kávé. Valószínűleg te is sokszor randiztál már kávézóban (vagy téged is hívtak már meg kávérandira). De miért pont kávézóba megyünk elő randikor?

Ezért jó ötlet kávézóban randizni: mert nem drága

Még egy csúcskategóriás kávézóban sem kerül 2-3000 forintnál többe egy kávé (és mellé egy süti) amivel kellemesen el lehet tölteni az időt. És igen, a randinál nagyon számít a pénz, ne legyünk álszentek. A legtöbb első randi kettő olyan ember között történik meg akik nem sokat tudnak egymásról, ismerkednek. Miért kellene ezért (klasszikus esetben) a férfinak akár egy elegáns étteremben több tízezer forintot elkölteni egy olyan vacsorára, amivel egyébként lekötelezi a nőt. Egy kávézás szuperelső randi ötlet.

Ezért jó ötlet kávézóban randizni: mert időhatára van

Senki sem akar feszengve sétálni a városban másfél órát vagy felmenni a hegyekbe kirándulni, esetleg azonnal vacsorázni: ezek a programok akár kínosan hosszú ideig is tarthatnak, ha nem passzoltok. A kávézás fél-egyórás program. Ennyi bőven elég arra, hogy az első randin képet kapjatok egymástól. Felesleges kínos szituációkat kerülhetsz el egy unalmas, rossz és hosszú randival.

Ezért jó ötlet kávézóban randizni: tudsz beszélgetni

Egy kis – általában azért kerek, hogy kicsit kényelmetlen legyen és ne ülj ott órákig – asztalnál ülsz, és csak két finom kávé van köztetek. Mi mást tehetnétek, mint beszélgettek? Az első randi elvileg arról szól, hogy jobban megismerj valakit, akit egy másik módon – online, egy alkalmazáson keresztül, egy baráton keresztül stb – már megismertél. Erre tökéletes a kávézó, hiszen semmi más nem vonja el a figyelmeteket.

Ezért jó ötlet kávézóban randizni: biztonságos

Nem húzzuk el nagyon: soha nem tudhatod, hogy kivel találkozol és annak milyen szándékai vannak veled. A kávézó biztonságos hely ahhoz, hogy döntést hozz.

Ezért jó ötlet kávézóban randizni: könnyű lelépni

Nem tetszik a randipartner? Semmi gond! Egy kávé elfogyasztása nem tart túl sokáig szóval, ha nem tetszik a randipartner gyorsan le tudsz lépni. És még trükközni is tudsz, hiszen, ha a találkozó pillanatában szimpatikus, olyan, akit vártál, akkor rendelj egy hosszabb kávét. Ha ránézésre menekülnél egy eszpresszó csak 5 perc.

Ezért jó ötlet kávézóban randizni: mert ki sem kell öltöznöd

A kávézók nem várják el azt, hogy kiöltözz, nincs dresscode, a casual, az utcai teljesen elég. Nem kell mindenáron feszengened és túl szexinek és túl elegánsnak sem lenned (kivétel, ha mindig olyan vagy). Egyébként lehetsz laza, lezser: ez kihat a beszélgetésre is mert könnyedebb lesz.

Ezért jó ötlet kávézóban randizni: mert finom kávét iszol

Kávérajongók vagyunk. Egy kávé finom. Miért ne mennénk biztosra?
Bárhogy is sikerült a randi a kávé örök: szerezz be magadnak egy olyat amilyenre vágysz.

Vélemény, hozzászólás?