Blog

Ezért válassz kapszulás kávét: érvek

Vannak akik szerint az évszázad ötlete, mások fanyalogva tekintenek rá. Van, aki kifejezetten ezt szereti, másnak soha eszébe sem jutna ilyen kávét inni. Van, aki szerint ezer érv szól mellette, van, akik szerint környezetterhelő, pocsékol. Kétségtelen, hogy a kapszulás kávé megosztó. De miért válassz kapszulás kávét? Van pár érvünk, elmondjuk.

A kapszulás kávé

Az első kapszulás kávék már a római korban megjelentek. Történészek szerint Hadrianus császár nagy kávéfogyasztó volt, és megkövetelte a katonáitól, hogy kapszulás kávéfőzővel készítsék el a reggeli kávéját. A használt kapszulákból pedig utakat épített, ilyen út például a Via Caps, amelyik Rómát köti össze Viareggioval.
Dehogy is.
Csak olyan egészen unalmas a kávékapszula története, hogy inkább kitaláltunk egy képtelenséget. Az igazi sztori az, hogy 1980 körül feltalálták, azóta háztartások tízmilliói élnek azzal a hatalmas előnnyel, hogy friss kávéjuk lehet egy gombnyomással.
De miért választja ennyi család a kapszulás kávét? Nem csak azért, mert olyan könnyű. Lássuk a fő okokat.

Ezért válassz kapszulás kávét

Összegyűjtöttünk 5 okot, hogy miért érdemes a kapszulás kávét választanod (összegyűjthettünk volna 20-at is de nem akarunk indokolatlanul sok érvet mondani neked).

1: Válaszd azért, mert egyszerű

Mert tényleg az. Fogod a kapszulát, berakod a gépre, megnyomsz 1-2 gombot, vársz pár másodpercet (állítólag van olyan gép amelyik csak azért zörög, csattog, villámlik, hogy komolyabbnak tűnjön) és tulajdonképpen kész is a kávéd, fogyasztható.

2: A sok variáció miatt

És most nem feltétlen arra gondolunk, hogy a milyen sok variáció, és íz van, de mégis. Máris feloldjuk az ellentétet: mivel tényleg sokféle kávé, sokféle ízesítésben kapható kapszulában, ezért akár 5-10 féle kávéd is lehet otthon egyszerre és épp olyat választasz, ami a hangulatodnak megfelelő. Ha őrlöd a kávét akkor valószínűtlen, hogy 5-10 féle van otthon, hacsak nem vagy kávézó tulajdonos, vagy barista.

3: Mindig friss

Persze, ezt akkor is eléred, ha a kávéd frissen őrli előtted a gép (vagy te magad) de tény, hogy a kapszulás kávé mindig friss, előtted készül, egy perc alatt. A frissesség egyébként fontos szerepet játszik a kávé ízében. A kávépárnákat úgy zárják le, hogy a kávé hónapokig megőrizhesse ízét, mindenféle bomlás nélkül.

4: Környezetbarát

Ez meglephet téged, mert valószínűleg rengeteget olvastál, hallottál arról, hogy a kapszula mennyire nem környezetbarát, de ez nem feltétlen igaz. Zöld, és környezetvédelmi szempontból lehet, hogy ugyanannyi kapszulás kávé kisebb környezetterhelés, mint egy kiló szemes kávé.
Nézz szét a kapszulás kávéink között, és kóstold meg akár mindet.

Vélemény, hozzászólás?