Blog

Mit árul el rólad a kávé, amit iszol?

Tudtad, hogy a kávé fajtája sokat elárulhat a személyiségedről? Ramani Durvasula klinikai pszichológus végzett egy tanulmányt, amelyben felmérte a különböző kávéfogyasztók személyiségjegyeit. Erős tendenciákat találtak a választott kávé típusa és az illető személyiségjegyei között. A tanulmányt testbeszéd-szakértők kutatásai is alátámasztották, akik felfedezték, hogy koffeinválasztásunk sokat elárulhat hangulatunkról és önértékelésünkről. Érdekes, igaz? Vágjunk bele….

A nemed is meghatározó
Mielőtt elmondjuk, hogy melyik kávé mire utalhat egy általános igazság. A kutatásokban észrevették (de te magad is tudod ezt már), hogy a nemed is befolyásolja milyen kávét választasz. Tejes (és hosszabb, édesebb) kávét elsősorban a nők választanak, míg a férfiak gyakrabban rendelnek eszpresszót. Hogy megtudd, mit árul el a személyiségedről a kedvenc kávéd, válaszd ki a kedvencedet és olvasd el a lehetőségeket.

Eszpresszó
A fentiekből kiderül, hogy valószínűleg férfi vagy. Az eszpresszó kedvelők céltudatos vezetők, akik keményen dolgoznak mind a magánéletükben, mind a szakmai életükben. Ráadásul még a kávé ízét is élvezik, hiszen legtöbbször feketén isszák és van kedvencük.

Sima fekete kávé
A fekete kávé kedvelői puristák, azaz ragaszkodóak, türelmesek és egyszerűek, de gyakran megrögzöttek és ki nem állhatják a változást. Okosak, de az egyszerűséget részesítik előnyben. A feketekávé-ivók jellemzően melankolikusok és csendesek is.

Americano

Az élet egyszerűbb dolgait előnyben részesítő Americano ivók lelkiismeretesek és nyugodtak. Az Americano ivók különösen hatékony emberek, szeretik a hosszabb kávékat.

Latte

A Latte-rajongók empatikusak és emberbarátok, akik hajlandóak másokon segíteni. Ennek azonban lehet negatív oldala is; a latte-ivók ugyanis túlságosan bíznak, védtelenek, és nem mindig vigyáznak magukra, mivel inkább arra koncentrálnak, hogy másoknak örömet okozzanak.

Cappuccino

A kapucsínó, és más habos italok kedvelői maximalisták, akik szeretik, ha ők irányítanak. A kapucsínó kedvelők igényes személyiségek és megszállottak, túlérzékenyek és egészségtudatosak lehetnek (főleg, ha növényi tejjel kérik)

Jeges kávé

A jegeskávé-ivók társasági emberek; trendteremtők, spontánok és kreatívak. Azonban egészségtelen döntéseket is hozhatnak és meggondolatlanul viselkedhetnek, életigenlők és – persze ezt eddig is tudtad – a kedvencük a magyarázatot nem igénylő nyár.

A koffeinmentesek

A koffeinmentes kávét ivók szeretik az irányítást. Túlérzékenyek és hajlamosak sokat aggódni. Az egészségtudatos, koffeinmentes ivók nagy hangsúlyt fektetnek a szabályokra, a rendre és az ellenőrzésre.

Az instant kávézók

Az instant kávé ivók laza emberek; ez azonban azt eredményezheti, hogy rosszul terveznek és halogatják a feladatokat, miközben a kávéjukkal úgy tesznek mintha mindig sietnének és fáradtak lennének.

A különlegesek

Háromszoros adag, zsírszegény, extra forró, cukormentes, vaníliás tejeskávét rendelsz szójatejjel? A rend iránti igényed a kávérendelésedben is tükröződik! Akinek nagyon speciális italrendelése van, annak szüksége van az irányításra. Megszállottak és önzőek lehetnek, perfekcionista vonásokkal rendelkeznek, és a szabályokra összpontosítanak.

A duplázók

Bárki, aki egy kávéból „duplát” rendel gyakorlatias és szorgalmas; született vezető. Szeszélyesek, hirtelen és elutasítóak lehetnek, különösen, mielőtt meginnák a kávéjukat!

Bárhogy is szereted a bármilyen kávédat, nézz szét nálunk és találd meg a személyes kedvencedet.

Vélemény, hozzászólás?