Blog

Segafredo kávé, az olasz stílus

A Segafredo egy olasz kávépörkölő cég, amelyet 1969-ben alapított Massimo Zanetti Bolognában így már több mint 40 éve látja el világot az őrölt pörkölt kávéival és kávékapszulákkal. Ezalatt az idő alatt a Segafredo megkerülhetetlen márkává vált, a világ egyik vezető kávécégévé, mely több száz kávézót is üzemeltet világszerte. Ismerd meg a márkát!

Milyen a Segafredo kávé?

Kávészakértők, kávépörkölők, a legjobb baristák, kávékóstolók dolgoznak azon, hogy a Segafredo a legjobb minőségű kávét kínálja a fogyasztóinak, miközben hű marad az olasz kávézás hagyományaihoz. Az alapanyagok gondosan válogatottak, a pörkölés precízen kontrollált, és minden lépésnél a legmagasabb minőségi szabványokat tartják szem előtt. S bár az „olasz kávé” kifejezés szinte összemosódott az eszpresszókkal, a Segafredo kávékat nem csak rövid kávéként, cappuccinóként, latteként is fogyaszthatod, emellett tökéletes hideg kávékoktél alapok is lehetnek.

A magtól a csészéig: A Segafredo története

A brazíliai Minas Geraisban található Nossa Senhora da Guia ültetvényen kezdődik minden csésze Segafredo kávé története. Az ültetvényen belül lakhatást, iskolai és orvosi ellátást biztosít a cég, a dolgozóknak, a kávét kézzel szedik. A hagyományos módszer nem hatékony: a 50 ember ugyanannyi kávét tud betakarítani mintha géppel tennék, cserébe nem bántják a természetet.

A tökéletes kávé előállításához kapcsolódó összes folyamat közül a pörkölés a legfontosabb. A Segafredo Zanetti 11 korszerű pörkölőüzemében évente több mint 160 000 tonna válogatott kávébabot pörkölnek. A Közép- és Dél-Amerika különböző területeiről származó kávébabok eltérő tulajdonságai tükrözik azokat a környezeti feltételeket, amelyek között termesztik őket. A kávébabokat úgy választják ki, hogy kiegészítsék és kiegyensúlyozzák ezeket az egyedi jellemzőket, és úgy keverik össze, hogy az italban a kívánt aromát és testességet hozzák létre.

A pörkölés után a kávékat kapszulákba vagy légmentesen zárható zacskókba csomagolják, így kerül végül a boltok polcaira és végül a csészédbe.

Érdekességek a Segafredo kávéról

Összegyűjtöttünk néhány szuper, érdekes tényt a Segafredóról. Szinte biztosak vagyunk abban, hogy már az elsővel meglepünk és megjegyzed. Jöhetnek?

1: A Segafredo volt az első cég, amely espresso gépeket gyártott Olaszországban. 1961-ben mutatták be a Super Automatic 60 nevű gépet, amely forradalmasította a kávéfőzést, és hozzájárult az olasz kávékultúra elterjedéséhez a világban. Ha nem találták volna ki, valószínűleg nem tudnál egy gombnyomással presszót inni

2: A Segafredo a Lavazza legnagyobb versenytársa Olaszországban. A két cég állandóan versenyez a kávépiac vezető szerepéért, innovációkkal és minőségi termékekkel igyekeznek elnyerni a fogyasztók bizalmát.

3: A Segafredo Zanetti a Juventus FC hivatalos kávébeszállítója. A cég logója látható a csapat mezén és a stadionban is, szimbolizálva a szenvedélyt a kávé és a futball iránt. Természetesen szponzorálják is a Juventust.

4: A Segafredo egyszerűen nem árulja el a szenzációs kávéik receptjét, sőt az összetevők pontos arányait sem hozzák nyilvánosságra, de az biztos, hogy válogatott arabica és robusta kávékeverékekkel dolgozik, melyek pörkölési eljárása is gondosan őrzött titok. Ennek ellenére a végeredmény egyértelmű: szenvedélyes ízélmény minden csészében.

5: Űrkávé: 2015-ben az olasz űrhajózási ügynökség, az ASI együttműködött a Segafredóval, hogy egy speciális eszpresszó gépet fejlesszenek ki az űrhajósok számára. Ennek köszönhetően az űrutazók is élvezhetik az igazi olasz kávé ízét a Föld körül keringve.

A Segafredo egy nagyszerű választás azoknak, akik kiváló minőségű kávét keresnek. Ha szereted kattints és szerezd meg a kedvencedet (vagy próbálj ki egy újat) 👇🏻 https://kavearuhaz.hu/termekkategoria/szemes_kave/segafredo/

Vélemény, hozzászólás?