Blog

Kávézz az egészségedért! – 2. rész

Nemrég írtunk egy cikket, amiben összegyűjtöttünk a kávé (bizonyított) egészségügyi előnyeiből ötöt, de sokkal több van, ezért folytatjuk a sort. Azt például tudtad, hogy a kávé megvédhet az Alzheimer kórtól is?

Így olvasd a cikket.
Szeretnénk jelezni neked, hogy kávékat forgalmazunk, de nem egy PR cikket olvasol, nem is valamilyen támogatott tartalmat, és arra sem akarunk majd téged rávenni, hogy fogyassz, vagy vegyél tőlünk kávét. Viszont szerintünk érdemes tudnod, hogy milyen egészségügyi hatása van a kávénak.
Most, hogy tisztáztunk mindent íme még 5 fantasztikus egészségügyi hatása a kávénak.

5: Megvédhet az Alzheimer kórtól.

Az Alzheimer a leggyakoribb neurodegeneratív betegség és a demencia vezető oka világszerte. Általában a 65 év feletti embereket érinti, és nincs rá ismert gyógymód, egy szóval gyógyíthatatlan, ezért a legjobb megelőzni. Ebben segít például az egészséges táplálkozás a testmozgás, de a kávéfogyasztás is: kutatások szerint a kávéfogyasztók körében 65% -kal alacsonyabb az Alzheimer-kór kockázata mint azoknál kik nem fogyasztanak kávét.

4: Depresszióellenes, és boldogabbá tehet

A depresszió egy súlyos mentális rendellenesség, amely jelentősen csökkenti az életminőséget, és az emberek 3-4%-a érintett benne. Egy 2011-ben megjelent Harvard-tanulmány azt mutatta ki, hogy azoknál a nőknél, akik naponta legalább 4 csésze kávét ittak, 20% -kal alacsonyabb a depresszió kockázata, sőt egy majdnem 200 000-es mintán végzett kutatásból az derül ki, hogy akik napi 4 vagy annál több csésze kávét ittak meg azoknál, 53% -kal alacsonyabb az öngyilkosságok aránya. Szóval se depresszió, sem öngyilkosság.

3: Megvédi a szívedet

Sokáig elterjedt tévhit volt, hogy a kávé heves szívdobogást okoz és a koffein növeli a vérnyomást. Ezzel szemben az az igazság, hogy szinte alig mérhetően dobja meg a vérnyomást a kávé, és ahelyett, hogy megnövelné a szívbetegségek kockázatát, ahelyett éppen csökkenti. Sőt a kávé fogyasztóknál 20%-kal alacsonyabb a sztrók kockázata.

2: Meghosszabbítja az életet

Ez egyenesen következik az eddig olvasottakból. Tekintettel arra, hogy a kávéfogyasztók esetében kevésbé valószínű a betegségek kialakulása, érthető, hogy a kávé segíthet abban, hogy hosszabb ideig élj.

1: Tökéletes étrendkiegészítő

Főleg akkor, ha a nyugati étrendet fogyasztod mert amíg a keletiben sok antioxidáns van, addig a nyugatiban alig. A kávé az egyik legjobb antioxidáns forrás a nyugati embereknek. Éppen emiatt is különösen egészséges.
Most, hogy tudod, hogy a kávé egészséges is, kattints, és válaszd ki azt amelyiket megkóstolnád:
KATTINTS IDE!

Vélemény, hozzászólás?